ponedeljek, 18. avgust 2008

Odbojka

Odbojka je moštveni šport, sestavljen iz dveh ekip, ki ju loči mreža. Igralci lahko uporabljajo zapestja in roke (v redkih primerih tudi druge dele telesa), da podajo žogo preko mreže. Namen igre je poslati žogo preko mreže tako, da bi v nasprotnikovem polju padla na tla, ter preprečiti, da bi padla na tla na lastni strani igrišča. Vsaka ekipa se lahko trikrat dotakne žoge, preden jo vrne na nasprotno stran.

Igra se začne s servisom. Igralec z njim pošlje žogo preko mreže v nasprotnikovo igralno polje. Igra se nadaljuje, dokler se žoga ne dotakne tal igrišča, pade izven igrišča ali jo ekipi ne uspe pravilno odbiti.

V odbojki ekipa, ki dobi posamezno igro, osvoji točko. Kadar ekipa, ki servis sprejema, dobi igro, osvoji tudi točko in pravico do servisa. Igralci te ekipe pa zakrožijo za eno mesto v smeri urinega kazalca (sprememba mest).

Odbojka zahteva veliko stopnjo usklajenosti med igralci. Zaradi svoje raznovrstnosti in več različnih zvrsti omogoča igranje vsakomur.

Zraven igrišča mora biti šank, ki ima zalogo hrane in pijače, predvsem piva in čevapov. Za tiste malo bolj drugačne, pa tudi fotoreporter zakopan v pesku do pasa.


P.S. pa tudi ne zmagajo vedno najboljši!


Ištvan Ferkeš

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

hrvatje so govno

Ištvan Ferkeš pravi ...

:)))) vse je možno

Anonimni pravi ...

ti si pa muri:-)

Uroš pravi ...

krasna fotka! fenomenalno

Ištvan Ferkeš pravi ...

vem vem, sm bil ves v peski, da smo jo lahko naredo :D