sreda, 15. avgust 2007

Mati, blogal bi

Ištvana, ker je prespal celoten dan, muči nespečnost ponoči, zato se odloči, da diplomira iz vede o blogih. V roko vzame čopič in napiše sledeče:

Kot moje bistro oko (čeprav v velikih primerih vseeno čoravo) zapazi, bi lahko najpogosteje delili bloge v štiri skupine:

1. Blog v stilu »danes se mi je zgodilo to pa to«
V njem gre za enostavno navajanje dnevnega reda, ki se pretežno začne: zbudil sem se (uuuu neverjetno, kako je to nogoče), najedel sem se, nato sem si opral zobeke, šel lulat in zvečer po risanki spat. Zelo zanimiv, če se oseba ukvarja z vrtičkarjem, saj izveš vse o določenih rastlinah in umetnih gnojilih.

2. Homuristično fukjen® blog
Tukaj se gre za pretežno straniščni humor, ki ni vsakem zanimiv in ga tudi ne razume vsak. Ponavadi znižuje umske sposobnosti in dela norca iz avtorja, katerem pa je seveda vseeno in se veseli vsakega pozitivnega komentarja na kakšno svojo neumnost, ki ponavadi nima mej. Seveda pa obstaja nevarnost, da začneš živeti brez traparij in s tem ostaneš brez navdiha.

3. Jebemisezavseživo blog
V njem prevladujejo predvsem težave samega s seboj. Prevladuje kritičen pogled na svet in najrajši bi vse pomrl. Je idealen za sprostitev notranje napetosti in duha ter omogoča kritiziranje vsega preden se kupi kalašnikov.

4. I must have a blog a.k.a. nimam pojma od čem naj pišem (skratka bolje, da sploh ne pišeš)
Blog, ki se obnavlja enkrat na mesec in je objavljen samo zato, ker ga ima tudi sosed Yohan. V njem ne najdemo skoraj nič pametnega in ponavadi sam avtor navaja, da ima probleme z navdihom. Večkrat se približa stilu dnevnega bloga, vendar to se zgodi samo enkrat na mesec, ko je kakšna nova objava.

Ker ponavadi klikamo in čitamo vse, ter se radi vtikamo v tuji vsakdanjik, bi se težko opredelil kateri žanr je najboljši. Vsekakor pa obstajajo tudi druge vrste blogov, vendar ni časa za detaljno proučevanje, saj jutranje zgodnje vstajanje in časčenje vnebozetja z domačim roštiljem mi ne omogoča, da bi se razpisal do konca. Upam pa, da bo za pozitivno oceno



Ištvan Ferkeš

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

univ.dip.blog. (univerzitetni diplomirani bloger)...mislim, da takšnga naziva nima še noben :D

Ištvan Ferkeš pravi ...

haha, iščem takšen faks ...

mcenaa pravi ...

hehe...sam kam js pašem?:D

Ištvan Ferkeš pravi ...

bomo prečekiral, dali v detaljno analizo in izračunal ... mogoč pa si ustvarla kako novo podvrsto :P

mcenaa pravi ...

eh ne...tok pametna nism:D

Ištvan Ferkeš pravi ...

hja ne, nikoli se ne ve kje so lastne meje ...