sobota, 21. junij 2008

Eurotrip


Ištvan se poda s trebuhom za kruhom in pojde v obljubljeno deželo čokolade, sira in natančnih ur. Nameni se naravnost v Švico, vendar ne z namenom zaslužit kakšen frank ali dva, temveč z namenom, da občuti navijaški utrip EURA 08. Po vsem preživetem napiše kratek raport.

Za začetek poti je potrebno nabrati nekaj dinarjev, udoben avtek s polnim rezervoarjem nafte, zraven pa še en sod nafte za prtljažnik, saj v Švici ta skoraj presega dva ojra. Naložimo še dva fanatična navijača kokotov in makaronarjev ter se v vlogi Čeha mirovnika podamo na tekmo Italija - Francija.

Samo potovanje ob predhodnem načrtovanju mine mirno, vendar skoraj 9 urna vožnja sprazni želodec in povzroči neustavljivo željo po konzumiranju piva. Tega je na vsakem koraku kot tudi samih navijaških rekvizitov. Samo mesto Zurich pa je okrašeno kot za novo leto, vendar da tokrat prevladuje žoga namesto Božička in njegovih jelenov. Hoteli so večinoma polni, vendar za malo več perja se dobi tudi v samem centru mesta. Navijaški pulz je torej enkraten in v mestu na dan tekme prevladuje modra barva. Za mene to ne velja, saj sem tam z drugim namenom in prisegam na svoj rdeči scenarij. Med drugim me sama tekma ne zanima, imam pa rad prijatelje in sem tam zato, da ju mirim in da si ne naredita kaj hudega. Ob uri resnice ju popeljem v ogromno navijaško zono sredi mesta in ju postavim pred enega od velikih ekranov, ki je postavljen skoraj sredi jezera in ju celo tekmo razvajam z hrano in predvsem pijačo. Lulati sta vseeno morala sama.

Konec je bil za enega srečen in radosten, medtem ko je spoznal in objel vseh par tisoč navijačev Italijanov, smo drugega zgubili, saj so se francoski pobje nemudoma pobrali neznano kam. Našli smo ga v hotelu zajokanega in čisto potrtega. Razveselili smo ga šele naslednji dan, ko smo na poti domov nekje na bencinski kupili sladoled (pojedel pa sem ga vseeno jaz).

Za zaključek raporta pa lahko napišem, da v Švico gremo še, saj imajo samo letno vinjeto in mislim, da bi bilo zelo narobe, če je še ne bi izkoristili dokler je še nalimana na šipi od avta.





Ištvan Ferkeš

3 komentarji:

Davor pravi ...

smrdi smrdi funk ja:P haha dober report šeki oz ištvan ;)
Kot ponavadi. Sexi ritka romana :P buahaha

Uroš pravi ...

take reporte je užitek brat :) samo zde se je ištvan preveč namatro i mogoče, če bo bug dal, bo naslednje leto še kak tak... :D

Ištvan Ferkeš pravi ...

bi znal bit v sredo že kak novi raport :) al pa kak dan kasneje, ko se bo roka nehala trest :D