nedelja, 29. julij 2007

Rana ura, zlata ura

Na željo nekateri osebkov kateri se je ne spomnejo, so jo spregledali, ali pa ravno takrat lulali in prali zobeke ter nekaterih, za katere predvidevam, da so bili v dobi njenega predvajanja premladi, se bom podal v malo bolj obširno razlago o risanki moje mladosti.

J-j-ju-ju-jutri b-bom t-t-tudi j-jaz ta-tak-tak-tako h-h-h-hiter ko-ko-kot P-P-Pajo! Jajo in Pajo sta bratca, ki živita z dedkom Bedenkom v majhni vasi. V življenju sta se naučila, da moraš tudi sam narediti kaj lepega, če želiš, da kdo drug naredi kaj zate. Njuna dobrota pa je večkrat na preizkušnji, ko ju skuša hudobni sosed mesar, veleposestnik prevarati in jima ponagajati. Vendar sta bratca ob pomoči dedeka Bedenka, starega mornarja, zmeraj kos vsem težavam. Čudovita češka lutkovna animirana serija je še iz časa pred razcvetom računalniške animacije in ima prav zato poseben čar.



Naredili so jo na Češkem v studiju aiF (Studio animovaných filmù) daljnega leta 1985 in sicer samo 26 delov. Na slovenskem ima serija ime Jajo in Pajo, v originalu pri čeških bratih pa Yaya and Paya.

Hvala za posluh.


Ištvan Ferkeš

3 komentarji:

Zala pravi ...

lej si link...pa bos vidu, da je bla ta risanka spet 2 leti nazaj:)

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=napovednikiread&c_parent=3768&c_id=24483

Davor pravi ...

aaa to je ta. Pa veš da poznam to risanko.Kdo jo pa še ni gledal. haha samo da bi vidu še unega mesarja k si ga nekak ne morem predstavljat ker je bi pa zmagal :)

Ištvan Ferkeš pravi ...

aja, pred dvemi leti?? ka pa nis povedla, dobro dobro ...

em link mi ne dela ...